Не е нужно да ходите до Припят край АЕЦ Чернобил! На стадион Черноморец е същото, че и с "екстри" /видео,снимки/
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Не е нужно да ходите до Припят край АЕЦ Чернобил! На стадион Черноморец е същото, че и с "екстри" /видео,снимки/

Чували сте със сигурност, че има търсачи на силни усещания, с леко извратено такова, да отидат до украинският град Припят край АЕЦ Чернобил. Припомняме си, че това е градът най- близо до ядрената авария по тези географски ширини преди 37 години. Изоставен, разграбен, разгромен. Съвет! Не харчета излишни пари за да се потопите в подобна атмосфера, отделно има и война в широка периферия. Идете до легендарният стадион Черноморец в Бургас, като допълнителен бонус е обстоятелството, че входът е напълно гратис. На място "дрескодът" надгражда дори Припят и рязко се премесва с последствия от бомбардировки, пак в същата страна- Украйна. Колегата Степан Дадурян илюстрира това с две натурални видеа. Всъщност те са повече, но в тях се усеща прекомерна емоция и ще ги спестим. По- скоро се питаме за пореден път дали спят спойно всичко онези, които допуснаха този позор в най- голяма по площ и комплексно спортна база в татковината? Сещаме се също за последните думи на преображенския войвода: "Делото е свято. Проклети ще бъдеъе, ако не продължите борбата". С препратка в наше време, оставяме изводите на всеки да си ги прави индивидуално. Жалко е също, че нямаше и няма корава съпротива от спортната общественост. Делата в Окръжен съд в Бургас си вървят, като целта е известна- обявяване на смесеното дружество ПСФК Черноморец Бургас в несъстоятелност и всичко онези, които са на опашката за получаване на пари от фалиралото и декапитализирано вече дружество, да си получат дължимото. Как? Чрез разпродажба на онова което е останало от спортния комплекс във видето и снимките в галерията долу. Защо от него ли? Защото припомняме- това е единственият читав актив останал от времето, когато при предишния бургаски кмет, общината влезе в съдружие с тази апортна вноска. А още по- жалко е, че иде реч за пъклен сценарий през годините, целящ определени персони да придобият собственост в географския център на Бургас:

А можеше да прояви далновидност в няколко направления. Едното е преди години още да се върви по посока там да бъде новото Спортно училище с прилежаща инфраструктура като това задължаваше и държавническа намеса. Естествено преди това да се направи обстойна ревизия и същото така разследване- по учебник колко, как и защо е изхарчено в дружеството с апортна вноска- спортен комплекс Черноморец. Далновидност можеше да се прояви и за нов национален стадион по футбол на това място. Напълно естествено местонахождение, предвид и ресурсът с който разполага Бургас на място. Известно бе от години, че "Васил Левски" рано или късно ще отпадне от критериите и ще трябват доста средства за неговото преобразяване или направо градежът на нов национален стадион. Всичко това пък разгръщаше потенциал за спортен туризъм- подготовка на външни отбори и мачове на високо ниво. Но за това и още куп неща, които можеха да се случат, се иска сърце и душа, но не просто изречени кръчмарската, а както е обичал да посочва Апостола на свободата- чрез дела. И в това видео, ще видим "обаяние", присъщо за много военни поделения в страната- снети от отчет на БА:

Кадрите и снимките са от футболната част, асоциираща се с марката "Черноморец". С днешна дата, поредният в юридическо естество "Черноморец" се помещава в кв. Долно Езерово, край нефтозавода. Ама да не си помислите, че иде реч за самостоятелна инвестиция, която да компенсира пасивното поведение за някогашния градски стадион "Девети септемвври". Не! Стадионът там е общинска собственост, с уверения, че в концесионно съдружие ще се съхрани и надгради. А иначе съвсем скоро залите извън футбола на спортен комплекс Черноморец ги чака същата участ като във "футболното гнездо". И между другото във всеки един момент има риск от инцидент. В постройките се пали огън за да се извлече ценното от изтръгнатите кабели и всичко онова, което представлява ценно за предаване на скрап или за цветни метали. Някой ще си каже, имаме и друг стадион- този в жк Лазур или както бе известен в едно друго време: стадионът-красавец. За там, ще Ви спестим допълнителната горчивина...

 

Юниконбг

 

Коментари

Жоро

2 Apr, 2023 8:47

Ние вижда ме А тоя които трябва да видят са слепи

Отговори

Емко

1 Apr, 2023 16:21

Как може ве мърши

Отговори

!

1 Apr, 2023 15:09

СРАМ ЗА БУРГАС

Отговори

Щерион

1 Apr, 2023 14:55

Иоан губи ама после през времето ко стана я??

Отговори