Петков: Радостин Василев "взривява" държавата с компроматни запаси, Радев е част от това
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Петков: Радостин Василев "взривява" държавата с компроматни запаси, Радев е част от това

Има активно мероприятие срещу ПП-ДБ и възможността за съставяне на редовно правителство, обяви на извънреден брифинг съпредседателят на коалицията Кирил Петков.

Той обяви, че политици от коалицията са били записвани по време на работни групи, срещи и заседания на Изпълнителен и Национален съвет.

"Широкият обхват говори, че са използвани записващи устройства в нашите централи и в сградите на Народното събрание, извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставянето на правителството."

Петков добави, че ръководителите на службите знаят, че ако се състави кабинет, ръководствата им ще бъдат сменени, а прокуратурата - че минат ли законопроектите, то тя ще бъде прочистена от задкулисието.

"Реално службите и прокуратурата знаят, че е дошло време разделно - или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас, а България ще остане превзета държава."

Той добави, че като инструмент е използван Радостин Василев, който Петков определи като "емоционално нестабилен политик". По-рано днес стана ясно, че Василев се отцепва от ПП-ДБ заради спор за министерски кресла.

Петков припомни казуса около поискания от Гешев имунитет на Василев. По думите му първо Радостин Василев е поискал да не го дава, а парламентарната група го е подкрепила. След това изненадващо той решава да се откаже от него. Петков официално потвърди и информацията на OFFNews, че Василев е поискал да е министър на спорта, но му е било отказано, което го е довело до "тези емоционални състояния".

Лидерът на ПП заяви, че Василев се е похвалил, че има подкрепата на "държавни центрове на власт", и лица от тъмния сектор, които го подкрепят.

"Неговата нереалистична надежда е да започне свой политически проект в утрешния ден, като по негови думи, помогне да взриви държавата".

Петков заяви, че записите са манипулирани и извадени от контекст и цитира част от тях:

"Бойко Борисов е само медиен противник. Ще изперем Борисов. Той е наш приятел. Христо Иванов е измислил начин да не се вдига имунитета на Борисов и реално има схема за неговото пазене. Мария Габриел е само жена на мъжа си, няма политическа тежест и е само политически пленник. Службите ще бъдат сменени изцяло и новите назначения са съгласувани с посолствата. Няма да се борим с корупцията, не ни трябва Фалконе, няма да се борим с мафията."

Петков добави, че в записите има внушения за Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и други европейски политици, с които се цели създаването на дипломатически скандал. Той добави, че се споменават и имена на бъдещи номинации за кметове. По думите му Радостин Василев разполага с над 10 часа записи, които са обработени и синтезирани в 4 минути, в които има внушения.

Пeтков намекна, че зад "активното мероприятие" стои президентът Румен Радев. Той изтъкна, че Николай Денков и Мария Габриел са съобщили, че има разбирателство за втория мандат, но въпреки това Радев бави връчването на втория мандат.

Коментари

Еди

25 May, 2023 22:16

Оформете бюджет някакъв че ще ви тепаме и се разпускайте в този си състав

Отговори