Прокурорът от ВСС Георги Кузманов се оказа истински "финансов гений" - достоен  за прозвището "Вълкът на Уолстрийт"?!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Прокурорът от ВСС Георги Кузманов се оказа истински "финансов гений" - достоен за прозвището "Вълкът на Уолстрийт"?!

Бургаският прокурор, член на ВСС -Георги Кузманов ще се окаже и истински гуру на финансовите врътки. Скритите заложби на финансист правят Кузманов истинска научно-икономическа находка. 

Наша проверка показва, че според официалните документи бившият прокурор от Апелативната прокуратура в морския град е виртуоз в автомобилните сделки, а и не само.  На уменията му собствениците на автосалони и автомобилни каъщи само могат да си хапят задниците. 

С тези си възможности е чудно, как Кузманов още е магистрат, а не финансов вълк на Уолстрийт?!

В декларацията на чевръстия прокурор до КПКОНПИ се посочва, че през 2017 година е закупил товарен камион на стойност 15 000 лева. Твърде скромна сума за Фолксваген Каравел, но това е друг въпрос. 

На всеки нормален и що годе информиран човек е ясно, че още със закупуването на втомобила стойността му пада автоматично, а с всяка изминала година, той се амортизира и цената му пада повече и повече. 

Да, да, ама не! За прокурор Кузманов тези правила не важат, защото той е истински магьосник в сделките на колела. 

Само след година возилото на прокурора сменя собственика си, при това на двойна цена -30 000 лева. Блестящо! 

Както и да я погледнем, тази сделка мирише отвсякъде, защото Георги Кузманов е магистрат и едва ли може да се мери по умения с професионалните търговци от бранша, които само могат да мечтаят за подобна врътка и печалба. 

Георги Кузманов обаче обръща с главата надолу всички представи за бизнес, търговия и умения в тази област. Малко по-късно неговия нюх да прави пари от нищото отново проработва. Той получава за 2021 година доходи на стойност 151 487, извън тези, които му се полагат като член на ВСС. И въпреки, че имал заеми и ипотеки за над 800 000 лева, е закупил семеен автомобил "Волво" за скромната сума малко под 150 000 лева. А сега де?!

За прокурор Кузманов ще припомним, че придоби известност, като един от шестимата прокурори от ВСС, които внесоха изскане за процедура по отстраняване на Гешев преждевремено. 

Сега Георги Кузманов придобива и нова популярност, като един много заможен човек с вундеркиндски умения и скрити таланти. 

Относно искането за отстраняване на Гешев в публичното пространство упорито се носи мълвата, че той и петимата му съзаклятници не са го направили за едното добро и тоз дето клати гората, но това е друга тема, която пък може да има рефлеския върху по-нататъчното му имотно и финансово подобряване. 

Публична тайна е, че атаката срещу Гешев е подплатена и обезпечена с тлъсти финансови обещания и стимули. 

Прави впечатление, че Кузманов е декларирал и апартамент в София от 83 квадратни метра, закупен през 2020 година за едни 262 500 лева. Нищо работа! Към апартаментчето има складово помещение и гараж, където отлежава скъпата покупка на четири колелца. 

Да неглежираме "дребната сделка" в София, а да обърнем внимание на имотите му в Бургас и регион.

В морския град Георги Кузманов притежава два апартамента, два парцела и гараж, но това не е всичко. Сред притежанието на магистрата е "малка спретната къщурка" и дворче от 844 квадрата в китното село Ново Панчарево.

Естествено, повечето имоти са му дарени от родителите, а той е платил нищожна цена за придобивките. 

Логично това обяснява, как така е успял да спастри и пари за черни дни на стойност - 152 391 лева и 9218 еврака суха пара. 

Хубаво е да имаш родители, които ти даряват и помагат много, но как така 86 годишния пенсиониран родител на Георги Кузманов се оказа собственик на имот за милиони в местността Буджака край Созопол, на първа линия до самото море?! И не е само това, ами черешката на тортата е, че имота е с 1000 квадрата реално застроена площ. 

Иначе Гошко Кузманов е "честно момче", свястно момче, декларира чинно и почтено всичко придобито с факирските си умения. Сега остава да бъде поканен за преподавател в катедрата по "Икономически науки" в Софийския университет или в "Икономически престъпления" на ДАНС. 

Янчо Николов ЮниконБг  

 

 

 

Коментари