Помощ! Как да отслабна?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Помощ! Как да отслабна?

Реклами бълват обещания за лесно сваляне на килограми. Пазарът е залят от стотици продукти за намаляване на обиколка и вталяване - от лепенки , сапуни до сиропи и чай. В Бургас напоследък жените са луднали по лепенки, които се поставят на пъпа. Майки, родили наскоро, хвърлят луди пари за чудото с отслабващ ефект. Масово по форуми и фейсбук групи се търси решение на проблема. Дебеланки търсят сродни души, свалили килца, за да пробват и те. Обсъжда се дали имат ефект, търсят се варианти без спорт и хранителен режим да се свалят драстично натрупаните сланинки.

Често напълняването има психологически корени. Повечето хора тръгват в битката с килограмите като целта им е да елиминират самите килограми, но не се сремят да осъзнаят какво е довело до появата им. Килограмите са следствие от нарушаване на нормалният жизнен ритъм, в който е свикнал човек да живее или излизане от нормалното му състояние. Едно от най-честите провокатори е стреса. Всеки човек реагира по различен начин на него може рязко да напълнее или да отслабне. Първият вид са по-разпространени и се разпознава по това, че хората са склонни да складират мазнини в областта на корема. Стрес факторите могат да бъдат най-различни: смяна на местожителството, сключване на брак, развод, раждане на дете, загуба на близък, смяна на работата и т.н. Обикновено човек бързо се адаптира към новата ситуация, като не отдава голямо значение на преживяванията си.Тялото обаче се справя по свой си начин дори и ние да не забелязваме това. Раждането на дете е причината за рязка промяна в теглото на много майки.

Опасни добавки и продукти за отслабване се продават без контрол на пазара. Експерти диетолози и фитнес инструктори  обаче предупреждават да не се доверяваме на неясни продукти и да не вярваме на обещанията, че само за месец излишните килограми ще се стопят.  Спортът, съчетан с хранителен режим, е най - добрият вариант да се покажем на плажа в перфектна форма.

 
Коментари