Бургасбус ще накаже свои контрольорки за грубо отношение по време на работа /Видео/
  • 48
  • 3
  • 1
  • 3
  • 0
  • 3
  • 1
  • 6

Бургасбус ще накаже свои контрольорки за грубо отношение по време на работа /Видео/

След възникналия инцидент между контрольори на „Бургасбус“ и пътничка в автобус Б1, общинския превозвач поднася извиненията си на всички, които са станали свидетели на тази грозна сцена.

Информацията, която беше разпространена във Facebook, че причината за скандала е глоба за говорене по телефона, е крайно невярна. След като бяха изгледани всички видео записи от автобуса, беше установено, че пътничката действително е била без билет.

Според правилника, с който можете да се запознаете във всеки един автобус на „Бургасбус“, както и в интернет, ясно е написано, че пътникът трябва да се таксува още с влизане в превозното средство. Участничката в скандалното видео, още с качването си има няколко възможности да направи това, защото кондуктора няколко пъти застава до нея. Въпреки това, пътничката предпочита да гледа през прозореца, докато пие кафе и говори по телефона. 

3 минути и няколко пропуснати шанса по-късно, тя е била проверена от контрольор, чиято работа не е да продава билети, а да ги проверява. След като се установява, че пътничката е нередовна, служителките се опитват да я глобят със стандартната глоба от 10 лева. Това, което липсва от разпространеното в интернет видео е, как жената замеря със стотинки контрольорите, след като слиза от автобуса без да плати нито билет, нито глоба.

За грубото си отношение нашите служители, ще бъдат санкционирани  с последно предупреждение за уволнение и с финансова санкция от една месечна работна заплата, според Кодекса на труда и вътрешния правилник на „Бургасбус“. Отбелязваме, че те ще бъдат санкционирани само и единствено заради грубото си поведение, макар и провокирано, а не защото са изпълнявали служебните си задължения опитвайки се да глобят нередовен пътник.

Ние заставаме твърдо против грубото отношение и агресията. Независимо, дали тя е от страна на пътниците или нашите служители. Имаме предвид, че работата на персонала в автобуса е натоварена и се случва емоциите да ескалират, но се надяваме, че с взаимни усилия и уважение подобни инциденти, ще бъдат избегнати за в бъдеще.Коментари

Анонимен

10 май, 2018 0:44

Мале мале...

Отговори

0785

9 май, 2018 23:08

Ей тия двете проверяващи са най- празните парчета предния път като патувах в Б11 тази с червената коса се беше заяла с мен че съм със слушалките и съм се олегнал/а

Отговори

АНОНИМЕН

9 май, 2018 18:44

АЗ СЪМ РАБОТИЛА ТОЧНО ТАЯ РАБОТА В БУРГАСБУС КАТО КОНДУКТОРКА "" ВИНАГИ Е ИМАЛО Е И ЩЕ ИМА АВАНТАДЖИЙ ПОСЛЕ ЖЕНИТЕ СА ВИНОВНИ НАЛИ ? НЯМА УПРАВИЯ ! ПРОСТАЦИ МНОГО ! УЖАС !

Отговори

Stefan

9 май, 2018 15:43

Napravo q ovolnete tazi luda kofa

Отговори

Ивански

9 май, 2018 15:21

А защо не се показва видеото от камерата в тролейбуса да се докаже наистина , че въпросната госпожа/госпожица го е направила умишлено ? Също така успях да открия т.н. правилник но точката със снабдяването на билет във автобуса е доста неясна и има нужда да се коригира . Както и някой други правила .

Отговори

Галина

9 май, 2018 13:54

Как не ви е срам бе за 1.30лв ще отрепети жената,срамота е нещастници такива. Така ли работите в Бургасбус никакво възпитание нямат тия тъпи кондукторки , оволнение и за двете циганки.

Отговори

4453

9 май, 2018 13:31

Те нарочно не стават боли ги ......... нали като се качи проверяващ пътника ще е виновен че не си е купил билет и ще бъде глобен.

Отговори

Антоанета Нейчева

9 май, 2018 13:15

Днес пътувах с Б12.качйх се от лакомата спирка в М.рудник . Кондукторката стоеше на задните седалки и си говореше по телефона така и не стана да ни провери и да ни продаде билети , ако беше минала проверка кой щеше да е виновен .Това се случва към 10.45ч

Отговори

ЗЗЗЗ

9 май, 2018 12:54

А документ за 10 лв?

Отговори

9 май, 2018 21:18

Документ няма,някой ще лапне парите и готово