Коя бургаска гимназия да изберем за нашето дете? Отговорът в БСУ /Снимки/
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Коя бургаска гимназия да изберем за нашето дете? Отговорът в БСУ /Снимки/

Мисията на „Панорама на средното образование“ Бургас е да помага на кандидат- гимназистите и техните родители да направят най-добрия избор на средно училище, като събира на едно място всички училища, дава възможност на всяко едно да се представи по най-добрия начин и осигурява личен контакт между училища и родители.

22 гимназии от Бургас се представят на Панорама на средното образование, която бе открита в БСУ и ще продължи до петък, 18-и май. "3 700 ученици, които завършват VII клас сега ще се яват на изпити по български език и по математика на 21-и и на 23-и май" каза Виолета Илиева- началник на Регионално управление на образованието в Бургас при откриването на Панорамата. Учениците ще могат да избират, къде да учат измежду 51 учебни заведения. От тях 17 са професионалните гимназии, 6 са профилираните гимназии, 26 са средните училища, 3 са обединените училища, Спортното училище "Юрий Гагарин" и НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров".

 Цели

 1. Да се улесни трудното решение на кандидат-гимназистите и техните родители при избора им на гимназия.
 2. Да предоставя актуална информация за средните училища и професионални гимназии, техният прием и специалности.
 3. Да се популяризира „Панорама на средното образование“ в Бургаска област, като се превърне в главен източник на информация за:

  - предлаганите специалности;

  - условията за прием в средните училища и професионалните гимназии.Коментари

АНОНИМЕН ЧОВЕК

16 май, 2018 15:28

Коя бургаска гимназия ... БСУ. Кой смотаняк го е писал тва заглавие и прави ли разлика между Гимназия и Бургаски Свободен Университет (БСУ) .... В едното учебно заведение се изучаваш до 12 клас , средно образование , в другото учебно заведение учиш за висше образование (УНИВЕРСИТЕТ). Прост народ колкото искаш. Неможе да различи учебни заведения , а започнал да пише статии в информационни и новинарски интернет страници. Научи простите и основни , видни и явни разлики , не само са Гимназия и БСУ , но и за всичко останало около теб.

Отговори

16 май, 2018 16:16

От Бургас ли сте изобщо че да знаете кое къде и защо се провежда...всяка година в бургаския свободен университет отиват ученици от всички гимназии в Бургас за да представят своята гимназия и да помогнат на седмокласниците за техния избор....ако не знаете как стоят нещата по-добре не коментирайте простият човек в случая сте ВИЕ!!!